רישום ילדים - לגבר או אישה שקיבלו אזרחות גרמנית (מלידה או דרך התאזרחות) ונולד להם ילד/ה לאחר שהתאזרחו, ילד זה הוא אזרח גרמני מלידה כלומר אין צורך לאזרחו. אין ממש צורך לרשום אותו בשגרירות אבל מומלץ לעשות זאת. על שני ההורים לבוא לשגרירות (אין צורך לתאם מראש, רק לבוא בשעות הפעילות לדלפקים) עם תעודת ההתאזרחות, תעודת נישואין של ההורים ותעודת לידה של הילד (ניתן להוציא באנגלית ממשרד הפנים בחינם). במעמד זה ניתן להוציא לילד תעודת לידה גרמנית (לא חובה) וכמובן דרכון גרמני.

אבל, לילד שנולד להורה שהוא עצמו (ההורה) נולד לאחר 1999, חובה לרשום ילד זה בשגרירות מייד עם לידתו (תוך שנה מהלידה). אחרת, ילד זה לא יהיה יותר אזרח גרמני ובכך תפסק השרשרת. במילים אחרות, עוד כ- 15-20 שנה תצטרכו להקפיד מאוד על רישום הילדים בשגרירות כדי לא לאבד האזרחות. לכן, מומלץ להתרגל כבר מהיום ולרשום מייד כל ילד שנולד במזל טוב בשגרירות.